12 personer har gjort en prisförfrågan det senaste dygnet.

Dränering, fukt och fuktskador! fakta, information och pris

När ska du utföra en ny dränering av sin fastighet?

Som regel säger branschen att hus som inte är dränerade de senaste 25-30 åren har oftast behöva av att genomgå en ny dränering. Materialet och utförandet som användes för dränering på den tiden gör det troligt att dräneringsrören har slammat igen och tätskikten är väldigt dåliga. Att utföra dränering i förebyggande syfte är att rekommendera t.ex. i samband med utbyggnad eller renovering av din källare.


Höga fuktvärden i källaren

Om du har höga fuktvärden i källaren eller vid väggar mot marken beror oftast detta på problem med dräneringen. Exempel på anledningar till att du får in fukt är stopp i dräneringen, felaktig regnvatten avledning eller att marklutningen mot grundmuren inte är bra.


Hur fungerar dränering?

Dränering ska fungera som en nivåreglering och som uppgift att förhindra grundvattnets nivå från att stiga för högt mot grunden. Moderna dräneringsskivor gör att grundmuren torkar ut snabbt och värmeisolera väggen.


Hur lång tid tar det dränera mitt hus?

En villa på ca 100kvm byggyta tar ca 5-7 arbetsdagar att utföra en professionell dränering.


Vad kommer bli bättre om jag dränerar om mitt hus?

Vid en korrekt och professionell dränering ska källardofter försvinna och inomhusklimatet i källaren påminna om resten av huset. Eventuella fuktfläckar ska torka och försvinna.


Hur mycket kostar det att dränera om mitt hus?

Priset för att utföra en komplett och professionell dränering kan variera. För att få pris på dränering använd vår tjänst så får du snart in flera offerter och pris på dränering.


Kan jag förvänta mig garanti på ett dräneringsjobb?

Oftast lämnar seriösa och professionella dräneringsföretag 10 års garanti på jobb och material. Anlita aldrig någon svart då är det nästan omöjligt att få några garantier. Kontrollera alltid att företaget har F-skatt samt ansvarförsäkring. Kontakta gärna kronofogden och kontrollera att företaget betalar sina skatter och inte är på väg mot konkurs. Betala aldrig någon i förskott.


Så här anlitar du din markentreprenör:
  1. Skapa en gratis prisförfrågan här genom att fylla i formuläret nedan.
  2. Du blir sedan kontaktad av markentreprenörerna i ditt område med offertförslag.
  3. Du bestämmer sedan vilken markentreprenör som passar dig.

*
*
*
*
*
Jag godkänner användaravtalet med markproffs.se Klicka för att läsa
Tjänsten är helt gratis och fungerar i hela Sverige.